Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z wędzonym kurczakiem i awokado
Marchewki, pietruszkę i selera dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w niedużej ilości wody, odcedzamy, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę.
Pora kroimy w cieniutkie plasterki i blanszujemy we wrzątku około 30 sekund.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę i groszek odsączamy.
Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę.
Kurczaka również kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki pokrojone dokładnie mieszamy ze sobą.
Majone mieszamy z musztardą i przyprawami.
Łączymy z wymieszanymi składnikami.
Podajemy jako przystawkę.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Jajka gotujemy na twardo, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę.
Pora kroimy w cieniutkie plasterki i blanszujemy we wrzątku około 30 sekund.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę i groszek odsączamy.
Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę.
Kurczaka również kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki pokrojone dokładnie mieszamy ze sobą.
Majone mieszamy z musztardą i przyprawami.
Łączymy z wymieszanymi składnikami.
Podajemy jako przystawkę.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)