Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z prażonym czosnkiem
Śledzie odcedzamy z oleju i kroimy w kawałki. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.
Cebulę dajemy do miseczki.
Na maśle podsmażamy plasterki czosnku.
Podsmażony czosnek wlewamy z masłem na cebulę mieszamy, solimy i jeszcze raz ugniatamy ręką . Odstawiamy.
Wszystkie składniki łączymy z sobą.
Mieszamy doprawiamy pieprz grubo mielonym.
Cebulę dajemy do miseczki.
Na maśle podsmażamy plasterki czosnku.
Podsmażony czosnek wlewamy z masłem na cebulę mieszamy, solimy i jeszcze raz ugniatamy ręką . Odstawiamy.
Wszystkie składniki łączymy z sobą.
Mieszamy doprawiamy pieprz grubo mielonym.