Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z warzywami
Matiasy myjemy pod bieżącą wodą i wkładamy do miski z wodą na 1 godzinę.
Groszek, kukurydzę i fasolę przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy.
Ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Majonez, jogurt i pieprz przekładamy do miseczki i mieszamy.
Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.
Groszek, kukurydzę i fasolę przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy.
Ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Majonez, jogurt i pieprz przekładamy do miseczki i mieszamy.
Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.