Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa ze szpinakiem i orzechami
Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy i wrzucamy do dużej miski.
Filety śledziowe kroimy po skosie w średniej wielkości paski. Dodajemy pomidory pokrojone w dość grubą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie.
Następnie dodajemy do sałatki razem z oliwą. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki, oprószamy je świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy orzechy włoskie i podajemy od razu po przyrządzeniu.
Filety śledziowe kroimy po skosie w średniej wielkości paski. Dodajemy pomidory pokrojone w dość grubą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie.
Następnie dodajemy do sałatki razem z oliwą. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki, oprószamy je świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy orzechy włoskie i podajemy od razu po przyrządzeniu.