iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka śledziowo- warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Śledzik w warzywach. Zdrowa wersja bez śmietany , majonezu. Wystarczy zdrowy olej lniany a nasza sałatka zyska wiele walorów nie tylko smakowych.

Sałatka śledziowo- warzywna

Składniki:

Sałatka śledziowo- warzywna

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowo- warzywna
Śledzie kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i zimne kroimy w kostkę. Seler naciowy obieramy i kroimy w paseczki. Paprykę czerwoną myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę. Kroimy w kosteczkę. Białą cebule kroimy w kosteczkę . Cebule czerwoną obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie składniki łączymy z sobą. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy olej lniany . Mieszamy i podajemy.

Tagi:

śledzie