Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka szwabska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

świetna w smku przepis z kuchni naszych sąsiadów

Sałatka szwabska

Składniki:

Sałatka szwabska

 

  • 50 dg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • pół szklanki mocnego bulionu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka ostrej musztardy
  • łyżka dobrego oleju
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 2 cebule
  • mały świeży ogórek
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Sałatka szwabska
obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki ułożyć w salaterce wymieszać dokładnie sok sól pieprz musztardę cukier i olej połączyć z gorącym bulionem i polać ziemniaki całość posypać drobno posiekaną cebulą przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny obrany ogórek pokroić w cienkie plasterki szczypiorek drobno pokroić dodać do ziemniaków na koniec wszystko doprawić świeżo zmielonym pieprzem