Sposób przygotowania:
Sałatka tradycyjna w mojej wersji
Należy przygotować niezbędne składniki na sałatkę. W dalszej kolejności należy wyszorować warzywa dokładnie pod bieżącą wodą. Marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki oraz seler wstawić do gotowania i gotować je do miękkości pod przykryciem aby nie utleniały się witaminy. Odcedzić warzywa, obrać je cieniutko ze skórki, pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć na sicie, przelać letnią wodą. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać drobno i dodać do warzyw. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę i dodać do pozostałych składników, ogórki konserwowe pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, dodać majonez, musztardę, sól, pieprz i połączyć wszystkie składniki sałatki dokładnie je mieszając. Wedle własnego uznania udekorować sałatkę w sposób finezyjny, można użyć gotowaną marchew do wykonania róż z marchwi.