agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Sałatka tradycyjna w mojej wersji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka smakuje wybornie , taki miks warzywny

Sałatka tradycyjna w mojej wersji

Składniki:

Sałatka tradycyjna w mojej wersji

 

  • 1 sztuk fasola czerwona,
  • 1 sztuk kukurydza w puszce,
  • 2 sztuk marchew,
  • 5 sztuk ziemniaki gotowane w mundurkach,
  • 3 gałązka natka pietruszki,
  • 2 sztuk pietruszka,
  • 5 sztuk jajka,
  • 1/2 sztuk seler,
  • 4 sztuk ogórek konserwowy,
  • 1/2 opakowanie majonez,
  • 2 łyżka musztarda,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka tradycyjna w mojej wersji
Należy przygotować niezbędne składniki na sałatkę. W dalszej kolejności należy wyszorować warzywa dokładnie pod bieżącą wodą. Marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki oraz seler wstawić do gotowania i gotować je do miękkości pod przykryciem aby nie utleniały się witaminy. Odcedzić warzywa, obrać je cieniutko ze skórki, pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć na sicie, przelać letnią wodą. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać drobno i dodać do warzyw. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę i dodać do pozostałych składników, ogórki konserwowe pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, dodać majonez, musztardę, sól, pieprz i połączyć wszystkie składniki sałatki dokładnie je mieszając. Wedle własnego uznania udekorować sałatkę w sposób finezyjny, można użyć gotowaną marchew do wykonania róż z marchwi.

Tagi:

jajko jajka