annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Sałatka tuńczykowo-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wariacja tuńczykowa... :)

Sałatka tuńczykowo-paprykowa

Składniki:

Sałatka tuńczykowo-paprykowa

 

  • 1 puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym)
  • woreczek ryżu
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • mały słoik cebulki marynowanej
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka tuńczykowo-paprykowa
Ryż ugotować. Papryki umyć wyjąć gniazdka nasienne i pokroić w kosteczkę. Cebulki osączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

ryż sosy papryka