msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sałatka warstwowa

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

świetny smak sałatki uzyskamy odstawiając ją na kilka godzin,aby sosy połączyły składniki

Sałatka warstwowa

Składniki:

Sałatka warstwowa

 

  • podwójna pierś z kurczaka
  • odrobina przyprawy w płynie maggi
  • keczup (łagodny czy pikantny zależy od preferencji konsumenta)
  • majonez
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 6-7 ogórków konserwowych
  • 1 duża cebula (może być biała lub czerwona)
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka groszku konserwowego

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa
1-sza warstwa :pierś kurczaka opłukać,osuszyć,pokroić w paski.usmażyć na małej ilości oleju podlewjać w trakcieprzyprawą maggi-nie solić.Ostudzić.Rozłożyć nadnie przezroczystej szklanej salaterki. 2-ga warstwa: rozsmarować na mięsie keczup 3-cia warstwa: pokrojonę w kostkę jajka 4-ta warstwa: rozsmarować majonez na jajkach 5-ta warstwa: pokrojone ogórki konserwowe 6-ta warstwa: rozsmarować keczup 7-ma warstwa:bardzo drobno posiekana cebula 8-ma warstwa: majonez 9-ta warstwa:rozłożyć po wierzchu kukurydzę konserwową 10-ta warstwa: posmarować keczupem 11-ta warstwa: rozłożony równo na wierzchu groszekkonserwowy. Wstawić do lodówki i odczekać kilka godzin lub zrobić dzień wcześniej.Smacznego