Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa pomidorowo-jajeczna
Jajka kroję w plasterki i układam na dużym półmisku. Cebulę obieram i kroję w krążki, połową posypuję jajka. Całość oprószam solą i pieprzem do smaku.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram i kroję w niezbyt cienkie plastry, posypuję je resztą cebuli. Doprawiam do smaku. Wierzch posypuję startym żółtym serem na dużych oczkach tarki.
W miseczce łączę majonez, śmietanę i musztardę. Sosem polewam sałatkę. Wierzch posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Wstawiam do lodówki na pól godziny.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram i kroję w niezbyt cienkie plastry, posypuję je resztą cebuli. Doprawiam do smaku. Wierzch posypuję startym żółtym serem na dużych oczkach tarki.
W miseczce łączę majonez, śmietanę i musztardę. Sosem polewam sałatkę. Wierzch posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Wstawiam do lodówki na pól godziny.