jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Sałatka warstwowa warzywno-pieczarkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Odkryłm na nowo sałatkę warstwową, zamiast majonezu - aromatyczny sos pieczarkowy "Łowicz"

Sałatka warstwowa warzywno-pieczarkowa

Składniki:

Sałatka warstwowa warzywno-pieczarkowa

 

  • 1 słoik sosu pieczarkowego "Łowicz"
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 4 jajka
  • 1 seler
  • sól, pieprz do smaku
  • pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa warzywno-pieczarkowa
Warzywa ugotuj w łupinach, ostudź, obierz i zetrzyj oddzielnie w łezkę. Posól i popieprz warzywa. Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupki. Z każdego jajka wykrój po trzy najładniejsze plasterki do dekoracji - resztę posiekaj. Układaj w pucharkach warstwami warzywa kolejno przekładając warstwą sosu czyli: ziemniak, sos, seler, sos, marchewka , sos, jajka ,sos. Górę udekoruj plasterkami jaja i gałązkami pietruszki.