Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z jajkiem i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość drobną kostkę. Połowę wsypujemy do szklanej miski. Pora dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Układamy na papryce. Następna warstwa to ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz pokrojone w kostkę ogórki.
Przygotowujemy sos:
Mieszamy śmietanę z oliwą oraz sosem sałatkowym. Polewamy sosem warstwę ogórków.
Sałatę lodową kroimy w paski i układamy w misce, a następnie kładziemy jajka i oprószamy je pieprzem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem i papryką.
Przygotowujemy sos:
Mieszamy śmietanę z oliwą oraz sosem sałatkowym. Polewamy sosem warstwę ogórków.
Sałatę lodową kroimy w paski i układamy w misce, a następnie kładziemy jajka i oprószamy je pieprzem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem i papryką.
biedroneczki