Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka Eli z zupkami chińskimiprzygotowanie mięsa
Piersi kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany i olej wymieszać. Mieszanką natrzeć kurczaka i włożyć do lodówki na 2 godziny. Suchą patelnię rozgrzać, usmażyć kurczaka z obu stron i pokroić w paski.
przygotowanie makaronu
Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawy, zalać wrzącą wodą i przykryć. Odstawić na 15 minut, wymieszać i ostudzić.
przygotowanie warzyw
Pomidory opłukać i osuszyć. Przekroić pomidory i wyjąć nasiona. Pokroić pomidory w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Z kukurydzy, pomidorów i ogórków odłożyć po jednej łyżce.
przygotowanie sosu
Do miski wyłożyć majonez i wlać śmietanę. Dodać czosnek granulowany, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
przygotowanie sałatki
Na dno przezroczystego naczynia wyłożyć połowę makaronu.
przygotowanie sałatki cd
Na makaron wyłożyć ogórki konserwowe.
przygotowanie sałatki cd
Na ogórki wyłożyć połowę kurczaka.
przygotowanie sałatki cd
Na kurczaka wyłożyć kukurydzę.
przygotowanie sałatki cd
Na kukurydzy rozsmarować połowę sosu.
przygotowanie sałatki cd
Na sos wyłożyć resztę makaronu.
przygotowanie sałatki cd
Na makaron wyłożyć resztę kurczaka.
przygotowanie sałatki cd
Następnie wyłożyć pomidory.
przygotowanie sałatki cd
Na pomidorach rozsmarować resztę sosu.
przygotowanie sałatki cd
Wierzch sałatki posypać odłożonymi ogórkami, pomidorami i kukurydzą. Smacznego!
mocsłodkości
eli_555
Dziękuję, była pyszna.