Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka Eli z zupkami chińskimiprzygotowanie mięsa

Piersi kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany i olej wymieszać. Mieszanką natrzeć kurczaka i włożyć do lodówki na 2 godziny. Suchą patelnię rozgrzać, usmażyć kurczaka z obu stron i pokroić w paski.
przygotowanie makaronu

Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawy, zalać wrzącą wodą i przykryć. Odstawić na 15 minut, wymieszać i ostudzić.
przygotowanie warzyw

Pomidory opłukać i osuszyć. Przekroić pomidory i wyjąć nasiona. Pokroić pomidory w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Z kukurydzy, pomidorów i ogórków odłożyć po jednej łyżce.
przygotowanie sosu

Do miski wyłożyć majonez i wlać śmietanę. Dodać czosnek granulowany, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
przygotowanie sałatki

Na dno przezroczystego naczynia wyłożyć połowę makaronu.
przygotowanie sałatki cd

Na makaron wyłożyć ogórki konserwowe.
przygotowanie sałatki cd

Na ogórki wyłożyć połowę kurczaka.
przygotowanie sałatki cd

Na kurczaka wyłożyć kukurydzę.
przygotowanie sałatki cd

Na kukurydzy rozsmarować połowę sosu.
przygotowanie sałatki cd

Na sos wyłożyć resztę makaronu.
przygotowanie sałatki cd

Na makaron wyłożyć resztę kurczaka.
przygotowanie sałatki cd

Następnie wyłożyć pomidory.
przygotowanie sałatki cd

Na pomidorach rozsmarować resztę sosu.
przygotowanie sałatki cd

Wierzch sałatki posypać odłożonymi ogórkami, pomidorami i kukurydzą. Smacznego!
mocsłodkości
eli_555
Dziękuję, była pyszna.