Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka warstwowa z konserwa rybna japan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka warstwowa z konserwa rybna japan

Składniki:

sałatka warstwowa z konserwa rybna japan

 

  • 2 surowe marchewki,
  • 1 konserwa rybna (np. sledz w oleju),
  • 1 cebula,
  • 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu,
  • 4-5 ugotowanych na twardo jajek,
  • 2 zabki czosnku,
  • majonez.

 

Sposób przygotowania:

sałatka warstwowa z konserwa rybna japan
Składniki układać warstwowo (najlepiej w z przezroczystego szkła salaterce): -gotowany ryż -obrana umyta marchew starta na tarce jarzynowej -cebula pokrojona i podsmażona na masle lub oleju -ryba rozgnieciona widelcem -posiekane jajka -majonez wymieszany z bardzo drobno posiekanym czosnkiem. Sałatkę na kilka godzin wstawić do lodówki.