Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiemETAP 1:
Na płaskim talerzu lub desce ułożyć obok siebie 9 krakersow (3x3).
Ogórki konserwowe drobno pokroić. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ser wymieszać z ogórkami i łyżką majonezu. Wyłożyć równomiernie na krakersy. Ułożyć drugą warstwę krakersów.
Tuńczyka odsączyć z zalewy i wymieszać z łyżką majonezu. Przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na krakersy. Ułożyć trzecią warstwę ciastek.
Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z ok łyżką majonezu. 2/3 masy jajecznej wyłożyć na ciastka. Ułożyć ostatnią warstwę krakersów i posmarować resztą masy jajecznej. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Schłodzić w lodówce najlepiej przez noc.