Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, zetrzeć na tarce.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu.
Szczypiorek opłukać, osączyć, pokroić.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
Do salaterki wyłożyć ryż, posmarować ryż majonezem.
Wyłożyć puszkę tuńczyka w oleju, posmarować majonezem, posypać szczypiorkiem i żółtym startym serem.
Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem.
Ser przykryć majonezem i posypać startymi jajkami.
Udekorować sałatkę natką pietruszki.
Smacznego!
Ryż ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu.
Szczypiorek opłukać, osączyć, pokroić.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
Do salaterki wyłożyć ryż, posmarować ryż majonezem.
Wyłożyć puszkę tuńczyka w oleju, posmarować majonezem, posypać szczypiorkiem i żółtym startym serem.
Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem.
Ser przykryć majonezem i posypać startymi jajkami.
Udekorować sałatkę natką pietruszki.
Smacznego!