Mama niejadka

Mama niejadka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna kolorowa sałatka warzywna z dodatkiem tuńczyka. Całość zamknięta w słoiczkach gotowych do jedzenia również poza domem.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

 

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • cebula biała 1 sztuka
  • mix sałat 3 garście
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • pomidorki koktajlowe 10-12 sztuk
  • ser feta 100 gram
  • jogurt naturalny 150 gram
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Na dno słoiczka wkładamy kawałki tuńczyka z puszki (użyłam tuńczyka w sosie własnym). Kolejna warstwa to cebula pokrojona w pióra i mix sałat.

Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt naturalny z ziołami prowansalskimi. 

Polewamy to co w słoiczku jogurtem.

Następnie po kolei dodajemy kukurydzę, połówki pomidorka koktajlowego i resztę mix-u sałat.

Na wierzch dajemy ser feta pokrojony w kostkę.

Przed podaniem całość mieszamy bu całość połączyła się z jogurtem.