Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Zapiekanka z fusilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jedną z ważniejszych zalet zapiekanek makaronowych jest to, że robi się je szybko i zazwyczaj nie potrzeba wielkiej filozofii, żeby wyszło coś smacznego :)

Zapiekanka z fusilli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z fusilli

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z fusilli
Mięso smażymy. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przekładamy do miski.

Dodajemy mięso, serek, śmietanę, podsmażony czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Ścieramy żółty ser, dokładnie mieszamy.

Przekładamy całość do naczynia żaroodpornego i pieczemy jakieś 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Zapiekanka z fusilli
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu al dente.
Zapiekanka z fusilli
Mięso mielone z indyka smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Zapiekanka z fusilli
Dodajemy mięso, serek, śmietanę, podsmażony czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Zapiekanka z fusilli
Ścieramy żółty ser, dokładnie mieszamy.