Sposób przygotowania:
Salatka warstwowa z tunczykiem i jajami
Ugotowane jaja obrac, oddzielic bialka od zóltek. Bialka zetrzec na tarce o grubych oczkach, zóltka zetrzec na malutkich oczkach.Tunczyka bardzo dokladnie odsaczyc. Ser zólty starkowac na bardzo drobnych oczkach. Jezeli robimy wersje z kukurydza, kukurydze dokladnie odsaczamy z zalewy. W przypadku wercji z cebula, cebule obieramy, myjemy, suszymy i kroimy bardzo drobno. W naczyniu lub duzej salaterce, ukladamy kolejno warstwami: starkowane bialka, na to starkowany zólty ser - lekko usiskamy palcami, ale wyrównac powierzchnie. Nastepnie kladziemy doskonale odcisnieta tunczyka z jednej puszki, którego warstwe smarujemy majonezem - uzywam kilka czubatych lyzek. Nastepnie kukurydze lub cebule, ponownie warstwe tunczyka, na to majonez i na koncu, starkowane zóltka. Lekko wygladzam powierzchnie palcami i wstawiamy salatke do lodówki. Przechowujemy w lodówce.
jovi
luna
iwi69
Ta tak......mniam
Natala1210
msewka