Sposób przygotowania:
Salatka warstwowa z tunczykiem i pekinka
Jaja ugotowac na twardo, jeszcze gorace oplukac kilkakrotnie zimna woda, ostudzic, obrac i oddzielic zóltka od bialek. Bialka zetrzec na tarce o grubych oczkach, zóltka na malych. Cebule obrac, umyc, osuszyc i pokroic w drobna kosteczke. Papryke odsaczyc z nadmiaru wody i porkoic w kosteczke. Kukurydze odsaczyc, tunczyka dokladnie odcisnac z zalewy. Kapuste pekinska drobno posiekac. Na dnie duzej, przezroczystej salaterki ukladamy warstwami:
polowe poszatkowanej kapusty pekinskiej,
papryke konserwowa,
cebule czerwona,
zalewamy ketchupem - u mnie ok 200ml,
kukurydza,
starkowane bialko,
tunczyk,
majonez - sporo, najlepiej uzyc wyciskanego i rozsmarowac go nozem,
starkowane zóltka,
kapusta pekinska.
Przechowywac w lodówce.
polowe poszatkowanej kapusty pekinskiej,
papryke konserwowa,
cebule czerwona,
zalewamy ketchupem - u mnie ok 200ml,
kukurydza,
starkowane bialko,
tunczyk,
majonez - sporo, najlepiej uzyc wyciskanego i rozsmarowac go nozem,
starkowane zóltka,
kapusta pekinska.
Przechowywac w lodówce.
thegrooba
luna
jovi
Śliweczka
Natala1210
msewka
Renia_Kawa
AnetaŚw