Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna
Gotujemy ziemniaki w mundurkach, marchew i jajka- możemy wszystko razem w jednym dużym garnku. Ziemniaki tylko wyjmujemy gdy bedą miekkie bo zazwyczaj marchewka gotuje się dłużej. Studzimy warzywa. Obieramy marchew, ziemniaki i jajka ze skorupek. Kroimy je wszystkie na drobniutką kosteczke. Odcedzamy na durszlaku groszek konserwowy i dodajemy do sałatki. Obieramy ogórki kiszone i kroimy je w kosteczkę. wrzucamy ogórki do osobnej miseczki. Teraz obieramy jabłka, kroimy w kosteczkę i wrzucamy je do ogórków. Mieszamy dokładnie jabłka z ogórkami. Odcedzamy nadmiar soku z ogórków. (gdy robimy w ten sposób to 1-jabłka nam nie zczernieją a 2- pozbędziemy się nadmiaru soku z ogórków który by nam zepsuł sałatkę). Dokładamy ogórki do reszty warzyw. Solimy jakieś 4 szczypty, pieprzymy i bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30-40 minut aby przyprawy przeszły całość sałatki. Po tym czasie dodajemy majonez. Mieszamy dokładnie wszystko. (ja używam majonezu light- jest troszkę droższy ale tak nie obciąża wątroby). Wykładamy sałatkę na półmisek i ozdabiamy natką pietruszki. Możemy ozdobić także pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką... Smacznego!