Sposób przygotowania:
sałatka warzywna
papryki dokładnie oczyszczamy z pestek, myjemy i kroimy w paski. pomidorki można zostawić w całości lub przekrajamy na pół.
cebule obieramy, kroimy. ogórka pozostawiamy nieobranego, przekrajamy na pół a nastepnie w grubsze talarki.
kapustę czerwoną zcieramy na tarce. seler naciowy, oplukujemy i kroimy w plastry. warzywa doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
oliwę z oliwek łączymy z octem winnym. zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy.
smacznego:)
cebule obieramy, kroimy. ogórka pozostawiamy nieobranego, przekrajamy na pół a nastepnie w grubsze talarki.
kapustę czerwoną zcieramy na tarce. seler naciowy, oplukujemy i kroimy w plastry. warzywa doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
oliwę z oliwek łączymy z octem winnym. zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy.
smacznego:)