Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna Bałagan
Ilość produktów dowolna,ponieważ każdy w/g swojego gustu doda do smaku.Oprócz pora //por zastępuje cebule,sałatka nie kiśnie i ma dobra konsystencje,a cebula szybko fermentuje// ,wszystkie warzywa gotujemy w osolonej wodzie i w skorupkach wkładając do wrzątku, jajka nastawiamy w zimnej osolonej wodzie ,gotujemy na twardo.Warzywa nie mogą się rozgotować,muszą być twardawe.ostudzić i obrać ze skórki .Wszystkie składniki drobniutko posiekać.Dodać kukurydzę , groszek,paprykę,ewentualnie wędlinę i śledzia,grzybki jabłko ,wszystkie składniki mieszamy,dodajemy olej,sól i pieprz,wymieszać wszystko dokładnie./nie przesadzać z doprawianiem,ponieważ musztarda może być mocna.następnie musztardę i cukier (do smaku) i znowu mieszamy,sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy.Na końcu majonez i mieszamy dokładnie.Przekładamy do salaterek,Na wierzch majonez dekoracyjny.Odstawić na kilka godzin,by się zmelasowało.