Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z kulkami twarogowo-rybnymi
Warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki do miski, ogórek kroimy w plasterki wraz ze skórką. Rzodkiewki kroimy w plasterki a pomidorki kroimy na pół. Mieszamy warzywa razem.
Kulki: tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Do tuńczyka dodajemy twaróg, pokrojony drobno szczypiorek, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Mieszamy razem dłonią na jednolitą masę i lepimy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtaczamy w czarnuszce.
Sos: mieszamy razem w słoiczku składniki na sos i polewamy sałatkę. Na górze układamy kulki twarogowo-tuńczykowe. Podajemy. Smacznego.
Kulki: tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Do tuńczyka dodajemy twaróg, pokrojony drobno szczypiorek, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Mieszamy razem dłonią na jednolitą masę i lepimy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtaczamy w czarnuszce.
Sos: mieszamy razem w słoiczku składniki na sos i polewamy sałatkę. Na górze układamy kulki twarogowo-tuńczykowe. Podajemy. Smacznego.