Sposób przygotowania:
Sałatka warzywno owocowa z dodatkiem kefiru
Pół ogórka obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, rzodkiewkę trzemy na tarce o średnich oczkach.
Dwie duże łyżki rzeżuchy kroimy dość drobno. Dodajemy por pokrojony w cienkie plasterki. Doprawiamy solą do smaku, mieszamy i czekamy aż wszystkie składniki zmiękną. Teraz dodajemy siedem suszonych śliwek pokrojonych w grube kawałki. Jednego pomidora malinowego obranego ze skóry i pokrojonego w cząstki.
Wlewamy pół szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego i dodajemy dwie duże łyżki wypestkowanych odsączonych wiśni z kompotu oraz łyżeczkę miodu.
Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku wg. własnego uznania.
Dwie duże łyżki rzeżuchy kroimy dość drobno. Dodajemy por pokrojony w cienkie plasterki. Doprawiamy solą do smaku, mieszamy i czekamy aż wszystkie składniki zmiękną. Teraz dodajemy siedem suszonych śliwek pokrojonych w grube kawałki. Jednego pomidora malinowego obranego ze skóry i pokrojonego w cząstki.
Wlewamy pół szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego i dodajemy dwie duże łyżki wypestkowanych odsączonych wiśni z kompotu oraz łyżeczkę miodu.
Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku wg. własnego uznania.