Sposób przygotowania:
Grillowana pierś kurczaka na sałatce z rzodkiewką
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przyprawę do gyrosa mieszamy z olejem i nacieramy nią mięso. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie myjemy i osuszamy wszystkie warzywa i owoce.
Na talerz lub półmisek układamy sałatę. Ogórek i cukinię obieramy ze skórki i kroimy w cienkie półplasterki, układamy je na sałacie. Od rzodkiewek odkrajamy końcówki i ogonki a następnie kroimy w plasterki, układamy na sałatce. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy w plasterki a następnie układamy na na sałatce.
Rozgrzewamy patelnię grillową, wyjmujemy mięso z lodówki i kładziemy na rozgrzanej patelni. Grillujemy na małym ogniu przez 10 minut z każdej strony a następnie odkładamy na deskę aby mięso było soczyste. Sos: myjemy zioła i kroimy drobno.
Majonez mieszamy z jogurtem, posiekanymi ziołami i przyprawami. Lekko przestudzone mięso kroimy w grube plastry i układamy na sałatce.
Polewamy sosem ziołowym.
Na talerz lub półmisek układamy sałatę. Ogórek i cukinię obieramy ze skórki i kroimy w cienkie półplasterki, układamy je na sałacie. Od rzodkiewek odkrajamy końcówki i ogonki a następnie kroimy w plasterki, układamy na sałatce. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy w plasterki a następnie układamy na na sałatce.
Rozgrzewamy patelnię grillową, wyjmujemy mięso z lodówki i kładziemy na rozgrzanej patelni. Grillujemy na małym ogniu przez 10 minut z każdej strony a następnie odkładamy na deskę aby mięso było soczyste. Sos: myjemy zioła i kroimy drobno.
Majonez mieszamy z jogurtem, posiekanymi ziołami i przyprawami. Lekko przestudzone mięso kroimy w grube plastry i układamy na sałatce.
Polewamy sosem ziołowym.