anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Sałatka wielowarstwowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka jest także pyszna po dodaniu grillowanego kurczaka, lub też z kurczakiem z przyprawą gyros, warstwy układać według własnego gustu

Sałatka wielowarstwowa.

Składniki:

Sałatka wielowarstwowa.

 

  • 1 czerwona cebula
  • Puszka kukurydzy
  • Puszka czerwonej fasoli
  • Mały słoiczek ogórków konserwowych
  • 1 czerwona papryka
  • Mała kapusta pekińska
  • Sos:
  • Duży jogurt naturalny
  • Dwa ząbki czosnku
  • Dwie czubate łyżki majonezu
  • Trzy łyżki ketchupu
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarstwowa.
Cebulę drobno pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączyć i przepłukać, ogórki pokroić w kosteczkę i odsączyć na sitku albo papierowym ręczniku. Paprykę umyć i pokroić na niewielkie kawałki, a kapustę poszatkować. Warstwy układać w przezroczystym naczyniu. Czosnek drobniutko pokroić i dodać do jogurtu naturalnego. Dodać ketchup i majonez i doprawić pieprzem i solą. Sos najlepiej wlać przed samym podaniem

Tagi:

sosy