Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Sałatka wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Sałatka wielowarzywna

Składniki:

Sałatka wielowarzywna

 

  • 2 kg kapusty poszatkowanej
  • 2 kg marchwi tartej na grube wióry
  • 2 kg cebuli w plastrach
  • 2 kg papryki ciętej w pasy
  • 2 kg pomidorów bez skóry ( plasterki )
  • 2 kg ogórków w plastrach
  • 2 szklanki oleju
  • 2 szklanki octu 10%
  • 2 garście cukru
  • 2 garście soli
  • pokruszone ziele angielskie i liście laurowe
  • pieprz naturalny i ziołowy

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarzywna
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Sałatkę odstawić do puszczenia soku.
Włożyć do słoi i ucisnąć by sok wszedł na sałatkę.

Zagotować ok 15 min i pasteryzować .

Smacznego :)

Tagi:

tarta beza bezy