Sposób przygotowania:
Sałatka wielowarzywna do słoików.
Warzywa umyć, marchew,pietruszkę oskrobać. Kapustę poszatkować, cukinię zetrzeć na szatkownicy lub pokroić w plastry.Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej,por pokroić w cienkie półkrążki a paprykę w paski. Warzywa wymieszać z olejem, przegotowanym i ostudzonym octem,cukrem i solą, wsypać natkę.Dokładnie wszystko wymieszać, przykryć i odstawić na 2 godziny.Po tym czasie jeszcze raz dobrze wymieszać i nakładać do wyparzonych słoiczków.Pasteryzować 15-20 minut. Jest to porcja na 10-11 słoików o pojemności 0,5 litra.
Jojo
wedith1
jovi
Zgadzam się całkowicie! Taki sałatki najbardziej docenia się zimą! Warto zrobić!
Śliweczka
Nic dodać,nic ująć :-)))
Anula
iwi69
Oj tak jak znalazl.
mz00ms
wypróbowałam Pani przepis. Nie jadam pora,więc w zamian dodałam większą ilość kapusty. Pierwsza "tura" wyszła super pyszna, w związku z tym zrobiłam kolejne dwie porcje. Super przepis i najważniejsze - wszystkie proporcje są ok. Pozdrawiam
msewka
Bardzo się cieszę, ja robię tą sałatkę co roku.
nelly