Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka wielu smaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryż ugotować z solą na sypko. Paprykę, ogórki, pomidora i kiełki pokroić.

Sałatka wielu smaków

Składniki:

Sałatka wielu smaków

 

  • 3/4 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki kiełków sojowych
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 płaty czerwonej konserwowej papryki
  • 1 torebka ryżu
  • 1/2 strąka papryki żółtej lub czerwonej
  • 1 pomidor
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka wielu smaków
Ryż ugotować z solą na sypko. Paprykę, ogórki, pomidora i kiełki pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Schłodzić i podawać do mięs.

Tagi:

ryż sosy