kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka winogronowo-drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Winogrona umyć, oczyścić, przeciąć na pół, usunąć pestki, włożyć do miseczki. Dymkę oczyścić, pokroić w pierścienie.

Sałatka winogronowo-drobiowa

Składniki:

Sałatka winogronowo-drobiowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka winogronowo-drobiowa
Winogrona umyć, oczyścić, przeciąć na pół, usunąć pestki, włożyć do miseczki. Dymkę oczyścić, pokroić w pierścienie. Cebulę obrać, posiekać. Kiełki opłukać, dobrze odsączyć. Składniki połączyć. Ocet wymieszać ze szczyptą pieprzu, soli i olejem. Zalać winogrona, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut. Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać margarynę, po czym smażyć na niej mięso 6-8 minut z każdej strony. Następnie zdjąć z ognia, pokroić w plastry, podawać z winogronami.