CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szczypiorek, rzodkiewki przypominają nam o wiośnie. Warto wykorzystać je w sałatce z dodatkiem jajka i papryki.

Sałatka wiosenna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

  • 1 pomarańczowa papryka ok. 60 g
  • ok. 100 g rzodkiewki 10 sztuk
  • 6 jajek
  • 3/4 pęczka szczypiorku
  • Sos :
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami.

Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem.

Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki.

Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku.

Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką.

Przed podaniem całość mieszamy z sosem.
Sałatka wiosenna
Przed podaniem sałatkę mieszamy z sosem majonezowym