Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami.
Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem.
Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki.
Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku.
Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką.
Przed podaniem całość mieszamy z sosem.
Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem.
Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki.
Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku.
Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką.
Przed podaniem całość mieszamy z sosem.