Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka warstwowa
Jajka ugotować na twardo. Obrać i oddzielić białka od żółtek.
Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć do szklanej miski. Posypać solą cytrynową oraz pieprzem cytrynowym.
Ser żółty także zetrzeć i wyłożyć na białka.
Na warstwę sera żółtego kładziemy tuńczyka odsączonego z oleju. Następnie cebulę czerwoną pokrojoną w drobna kostkę lub jak ktoś woli to w piórka. Na to wykładamy kukurydzę i smarujemy grubo majonezem. Kolejno idą starte żółtka posypane czubricą, znowu czerwona cebula i na koniec wszystko posypujemy szczypiorkiem.
Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć do szklanej miski. Posypać solą cytrynową oraz pieprzem cytrynowym.
Ser żółty także zetrzeć i wyłożyć na białka.
Na warstwę sera żółtego kładziemy tuńczyka odsączonego z oleju. Następnie cebulę czerwoną pokrojoną w drobna kostkę lub jak ktoś woli to w piórka. Na to wykładamy kukurydzę i smarujemy grubo majonezem. Kolejno idą starte żółtka posypane czubricą, znowu czerwona cebula i na koniec wszystko posypujemy szczypiorkiem.