Sposób przygotowania:
Sałatka z cykorii, rzodkiewki z kostką sojową
Do małego garnka wlewamy wodę, wsypujemy łyżkę wegety w proszku. Wrzucamy pół szklanki kostki sojowej i gotujemy do miękkości. Smakujemy czy jest dość słona, jeśli nie to doprawiamy solą. Kostka sojowa powinna dobrze przejść smakiem wegety i soli. Po ugotowaniu czekamy aż wystygnie i układamy na środku talerza.
Sałatkę robimy z pokrojonego w grubą kostkę ogórków konserwowych, pokrojonych w cząstki rzodkiewek oraz cykorii pokrojonej w grube plastry i selera naciowego. Wszystko po pokrojeniu solimy do smaku, czekamy z 15-20 minut i dodajemy sos zrobiony z dwóch łyżek oleju oraz dwóch łyżek zalewy od ogórków konserwowych.
Gotową sałatkę układamy wokół kostek sojowych.
Sałatkę robimy z pokrojonego w grubą kostkę ogórków konserwowych, pokrojonych w cząstki rzodkiewek oraz cykorii pokrojonej w grube plastry i selera naciowego. Wszystko po pokrojeniu solimy do smaku, czekamy z 15-20 minut i dodajemy sos zrobiony z dwóch łyżek oleju oraz dwóch łyżek zalewy od ogórków konserwowych.
Gotową sałatkę układamy wokół kostek sojowych.