Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna eksplozja
Ugotowane na twardo jajko umieścić między pięcioma patyczkami do szaszłyków. Końce złączyć i obwinąć je gumkami, włożyć do woreczka i przechowywać w lodówce kilka godzin. Potem delikatnie usunąć gumki i patyczki a jajko pokroić w plastry. Składniki sosu dokładnie wymieszać a ilość przypraw dodać według własnego smaku. Umyte i osuszone liście sałaty ułożyć na talerzu, jeśli są duże porwać na kawałki. Rzodkiewki, plastry ogórka i pomidora pokroić i ułożyć na sałacie. Plastry polędwicy przekroić na pół i zwinąć w rożki a potem także ułożyć na sałacie i w każdy rożek wetknąć paseczki szczypiorku i natki. Na koniec ułożyć pokrojone jajko i polać przygotowanym sosem.
PaniMISIOWA
zewa
dziękuję :)
zbysiowa
zewa
:)