Sposób przygotowania:
Sałatka włoska z makaronem Spighe
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki (tak aby było wygodnie wkładać je do buzi, podczas konsumpcji). Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy i wrzucic do miski. Makaron ugotowac w wodzie z dodatkiem soli, odcedzic i schłodzić. Jaja ugotowac na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę. Pomidora umyć i pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić i wymieszać. Na talerzu ładnie i na całej powierzchni, ułożyć sałatę. Na środek ułożyć tuńczyka z makaronem i warzywami. Na wierzch położyć łyżeczki majonezu, w które wetknąć oliwki. Można lekko schłodzić, zjeść wkrótce po przyrządzeniu. A spożywa się ją, delikatnie nabierając majonez na widelec, wraz pozostałymi składnikami sałatki, smaczna i typowo włoska przystawka. Sałata naprawdę tutaj pasuje!
A.B.
Alita
msewka
Natala1210
Mirka227
5!
Anula
kinga
bernika