Sposób przygotowania:
Sałatka z 4 formaggi z łososiem ala gino
Sałatę myjemy, oddzielając nieładne liście suszymy i kroimy na kawałki 3-4 cm. Sałatę lodową inaczej jak maślaną można kroić ponieważ jest twardsza i nie da się jej tak porwać jak maślaną, lecz ktoś chce rwać nie mogę mu tego zabronić :). Tak przygotowana sałatę umieszczamy w misce. Łososia kroimy w małe paski i dodajemy do sałaty. Oliwki przekrajmy po długości i kroimy na małe paseczki tak samo dodajemy do miski. Ser kroimy w małe kosteczki około 1 cm. Całość skrapiamy oliwą z oliwek sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawami oregano, bazylia i koprem włoskim odrobiną świeżo mielonego czarnego pierzu, mieszamy i gotowe podajemy z pieczywem i dobrym piwem :) Smacznego :)