Sposób przygotowania:
Sałatka z arbuzem, ogórkiem i orzechami laskowymi
Sałatkę strzępiatą zieloną i bordową opłukać i osuszyć wirówką do sałaty, pokroić drobno lub porwać rękoma. Dodać arbuza obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę.
Ogórki gruntowe obrać i pokroić w małe kawałki. Orzechy laskowe lun włoskie obrane ze skorupek zmiksować blenederem i dodać do sałaty.
Ananasy z puszki osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Całość posypać bazylią ,tymiankiem i pieprzem kolorowym.
Skropić oliwą z oliwek i polać sokiem z cytryny. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Ogórki gruntowe obrać i pokroić w małe kawałki. Orzechy laskowe lun włoskie obrane ze skorupek zmiksować blenederem i dodać do sałaty.
Ananasy z puszki osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Całość posypać bazylią ,tymiankiem i pieprzem kolorowym.
Skropić oliwą z oliwek i polać sokiem z cytryny. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.