Sposób przygotowania:
Sałatka z surowego kalafiora z jajkiem i kukurydzą
Kalafior dzielimy na małe różyczki i przekładamy na sitko. Polewamy gorącą wodą i wkładamy do zimnej wody, przekładamy na sitko i odsączamy. Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
W międzyczasie myjemy rzodkiewki i cebulę dymkę. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, a cebulkę razem ze szczypiorkiem na drobno.
Jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez oraz przyprawy, mieszamy.
W międzyczasie myjemy rzodkiewki i cebulę dymkę. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, a cebulkę razem ze szczypiorkiem na drobno.
Jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez oraz przyprawy, mieszamy.