Sposób przygotowania:
Sałatka z bakłażana
Bakłażany włożyć do piekarnika i opiec, ponacinać przedtem trochę skórkę. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę bez nasion, dymkę posiekać.
Czosnek ubić w moździeżu z solą, 2 listkami mięty dodać sok z cytryny i oliwę, wymieszać.
Bakłażany wyjąć z piekarnika gdy jest przypieczony i poskurczany, przestudzić.
Rozkroić i wyjąć środek miąszu na durszlak żeby sok odsączyć. Pokroić w kostkę.
Układać warstwowo, bakłażan, pomidory, cebulka i zalać sosem
Czosnek ubić w moździeżu z solą, 2 listkami mięty dodać sok z cytryny i oliwę, wymieszać.
Bakłażany wyjąć z piekarnika gdy jest przypieczony i poskurczany, przestudzić.
Rozkroić i wyjąć środek miąszu na durszlak żeby sok odsączyć. Pokroić w kostkę.
Układać warstwowo, bakłażan, pomidory, cebulka i zalać sosem