Sposób przygotowania:
Sałatka z boczkiem
200 gram chudego boczku kroimy w drobną kostkę. Pokrojony boczek wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Staramy się, aby ładnie się zarumienił, a tłuszcz jak najbardziej wytopił. Co chwile mieszamy. Podsmażamy na małym ogniu około 8 min. Po podsmażeniu, staramy się delikatnie odcedzić boczek z tłuszczu, który się wytopił. Jeżeli ktoś lubi tłuste dania, to nie musi tego robić. Przekładamy boczek do miski. Dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki. Ogórki kwaszone kroimy w drobniutką kostkę. Pozostawiamy w osobnej miseczce na 5-7 minut. W między czasie gotujemy jajka na twardo. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w większą kostkę, tak, aby kostka się nie rozpadała. Pokrojone jajka dodajemy do miski z boczkiem i kukurydzą. Po 5-7 minutach odcedzamy delikatnie pokrojone ogórki z "soku", który puściły. Odcedzone ogórki dodajemy do miski ze składnikami. Całość przyprawiamy solą i pieprzem,a także dodajemy 4-5 łyżek stołowych majonezu. Mieszamy.
Smacznego!
Smacznego!