Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z boczkiem i sosem czosnkowym
Brokuły oczyszczamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 3-4 minuty, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
W tym samy czasie gotujemy na twardo jajka. Po wystudzeniu kroimy je na ćwiartki.
Boczek kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na rumiano.
Przygotowujemy sos: do miseczki wrzucamy jogurt naturalny i mieszamy go z oliwą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Na talerzu układamy różyczki brokuła, jajka oraz boczek. Polewamy wszystko sosem i posypujemy płatkami migdałów.
W tym samy czasie gotujemy na twardo jajka. Po wystudzeniu kroimy je na ćwiartki.
Boczek kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na rumiano.
Przygotowujemy sos: do miseczki wrzucamy jogurt naturalny i mieszamy go z oliwą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Na talerzu układamy różyczki brokuła, jajka oraz boczek. Polewamy wszystko sosem i posypujemy płatkami migdałów.