Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułami, fetą i boczkiem
Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy, różyczki kroimy na mniejsze kawałki.
Boczek kroimy w paseczki, smażymy.Rodzynki namaczamy we wrzątku, odsączamy. Cebulę kroimy w kostkę. Fetę kroimy w kostkę. Ząbek czosnku siekamy drobno, dodajemy do majonezu, sos przyprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki umieszczamy w salaterce, dodajemy sos, mieszamy.
Boczek kroimy w paseczki, smażymy.Rodzynki namaczamy we wrzątku, odsączamy. Cebulę kroimy w kostkę. Fetę kroimy w kostkę. Ząbek czosnku siekamy drobno, dodajemy do majonezu, sos przyprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki umieszczamy w salaterce, dodajemy sos, mieszamy.