Sposób przygotowania:
Sałatka z boczkiem i sosem musztardowym
Kroimy w paseczki i boczek i podsmażamy do z obu stron na rumiano. Sałatę lodową dokładnie płuczemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy w szklanej misce. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, cebulę w piórka i układamy na sałacie.
Dodajemy pokrojony w spore kawałki ser mozzarella oraz ćwiartki jajka. Na wierzch wykładamy boczek. Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, octu balsamicznego oraz musztardy.
Energicznie mieszamy te składniki, aż połączą się w gładką masę, a następnie polewamy sosem sałatkę.
Dodajemy pokrojony w spore kawałki ser mozzarella oraz ćwiartki jajka. Na wierzch wykładamy boczek. Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, octu balsamicznego oraz musztardy.
Energicznie mieszamy te składniki, aż połączą się w gładką masę, a następnie polewamy sosem sałatkę.