Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i bobem
Dzień przed przygotowaniem sałatki zamarynować boczek. Nasmarować dobrze czosnkiem, solą, pieprzem papryką mieloną słodką oraz odrobiną majeranku. Wstawić najlepiej na noc do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa i piec 45-50 minut, w zależności jak duży jest boczek. Ostudzić i pokroić w kostkę. Ziemniaki wyszorować ale nie obierać ze skórki. Pokroić i obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Bób ugotować i obrać. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, przełożyć ziemniaki, posypać lekko papryką mieloną słodką, podsmażyć, dodać bób oraz boczek. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę podgrzewać. Przekładać na półmisek. Smacznego :)
Alex_M