Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekka sałatka ze smażonymi w panierce z bułki tartej boczniakami, kapustą pekińską i pomidorem, polana lekkim sosem.

Sałatka z boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z boczniakami
Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rumiano z obu stron, ostudzić. Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu. Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście. Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Olej dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos. Sosem polać sałatkę.
Sałatka z boczniakami
Obtoczone w panierce i usmażone na rumiano boczniaki.
Sałatka z boczniakami
Liście kapusty porwane na mniejsze kawałki i rozłożone na talerzu.
Sałatka z boczniakami
Kawałki grzybów pomidora i cebuli rozłożone na kapuście.
Sałatka z boczniakami
Gładki sos przygotowany z oleju octu miodu i musztardy.

Tagi:

jajko tarta jajka