pr

pr

Kucharz
[Przepisów: 16]

Boczniaki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Poszukiwaczom kulinarnych przygód Podravka poleca Boczniaki z grilla

Boczniaki z grilla

Składniki:

Boczniaki z grilla

 

 

  • Sałatka:
  • 2 pomidory
  • 1 cebula dymka
  • koperek
  • 2 łyżki oliwy
  • Vegeta Ziołowa

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki z grilla


Sposób przygotowania:

Boczniaki umyć i wysuszyć. Grzyby panierować w oliwie doprawionej Vegetą Mix do grilla i tartej bułce. Odstawić na 20 minut w chłodne miejsce. Boczniaki smażyć na średnio rozgrzanym ruszcie 2 - 3 minuty z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i polać pastą warzywną Ajvar. Podawać z pieczonymi ziemniakami i dodatkiem masła koperkowego.



Sałatka. Pomidory pokroić w ósemki, koperek i cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Vegetę Ziołową wymieszać z oliwą. Polać sosem składniki sałatki i wymieszać.



Rada:

Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, lecz myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak.