Sposób przygotowania:
Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Kalafior myjemy. Dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli łyżeczki cukru na półtwardo. Grzyby myjemy i zalewamy wodą, solimy i gotujemy około 15 minut. Odsączamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski. Paprykę myjemy i kroimy w słupki. Warzywa i grzyby układamy na talerzu. Skrapiamy kremem balsamicznym i dekorujemy natka pietruszki.
![Sałatka z boczniakami i kalafiorem Sałatka z boczniakami i kalafiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-boczniakami-i-kalafiorem-306637.jpg)
![Sałatka z boczniakami i kalafiorem Sałatka z boczniakami i kalafiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-boczniakami-i-kalafiorem-306638.jpg)
![Sałatka z boczniakami i kalafiorem Sałatka z boczniakami i kalafiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-boczniakami-i-kalafiorem-306639.jpg)
misia5
mysza75
zbysiowa