Sposób przygotowania:
Sałatka z botwinką i bobem
Bób ugotować al'dente (ok. 18 minut), ostudzić, obrać. Warzywa umyć, strzepnąć nadmiar wody. Botwinkę pokroić, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlać łyżeczkę oleju, wrzucić botwinkę z groszkiem, smażyć ok pół minuty, ciągle mieszając. Posolić, posypać pieprzem.
Ser zetrzeć w wiórki za pomocą obieraczki do warzyw. Na talerz wyłożyć sałatę, botwinkę i groszek, dodać bób, pokrojone w kawałki kabanosy, posypać serem. Resztę oleju wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, polać sałatkę. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. Smacznego!
Blog: Obiad Gotowy
Ser zetrzeć w wiórki za pomocą obieraczki do warzyw. Na talerz wyłożyć sałatę, botwinkę i groszek, dodać bób, pokrojone w kawałki kabanosy, posypać serem. Resztę oleju wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, polać sałatkę. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. Smacznego!
Blog: Obiad Gotowy
Magdalena88