Sposób przygotowania:
Sałatka z botwinki i jajka
Liście botwinki wybieramy młodziutkie małe liście, myjemy , osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiartki.
Młode ziemniaczki myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Ogórek zielony dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Koperek siekamy.
Jogurt naturalny ok 1 szklanki mieszamy z 2 łyżkami majonezu.
Solimy dodajemy koperek i mieszamy.
Składniki mieszamy z sobą dużą łyżką dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy , doprawiamy pieprzem świeżo mielonym.
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiartki.
Młode ziemniaczki myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Ogórek zielony dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Koperek siekamy.
Jogurt naturalny ok 1 szklanki mieszamy z 2 łyżkami majonezu.
Solimy dodajemy koperek i mieszamy.
Składniki mieszamy z sobą dużą łyżką dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy , doprawiamy pieprzem świeżo mielonym.
Marika-
Holly